De Boeck: ‘VVV wil dat ik mijn netwerk inschakel’

© Belga

Glen De Boeck staat in Nederland bij VVV voor een serieuze uitdaging.

Glen De Boeck staat in Nederland bij VVV voor een serieuze uitdaging. Eentje die in feite te vergelijken valt met het werk dat hij destijds bij Cercle verrichtte: met een beperkt budget het maximum aan rendement bereiken. Of zoals VVV-voorzitter Hai Berden onlangs verklaarde: “De taak van een trainer bij deze club is heel simpel: spelers beter maken.”

In Sport/Voetbalmagazine pikt Glen De Boeck daarop in: “De voorzitter heeft gelijk, maar dat is niet het enige wat moet gebeuren. VVV wil constant in de Eredivisie blijven en daar horen voor een trainer extra verantwoordelijkheden bij.”

“Over twee jaar staat hier een nieuw stadion en dan moet deze club op het hoogste niveau spelen. De uitdaging voor mij is om dat voor elkaar te krijgen. En niet zoals afgelopen seizoen, toen iedereen tot de 89e minuut van de laatste wedstrijd in de play-offs beefde uit vrees voor degradatie.”

“We moeten ons sneller veilig spelen en ik zal er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Ik reken erop dat ik daarvoor de ruimte krijg.”

“Sterker nog, de club wíl juist dat ik mijn netwerk inschakel om meer uit de Belgische markt te halen, dus ik ga hier echt wel mijn inbreng hebben. Spelers zoeken, overtuigen, binnenhalen.”

“Ze zullen heus niet enkel voor VVV gaan kiezen vanwege Glen de Boeck, maar hopelijk wel vanwege het verhaal dat ik ze kan vertellen.” (GJJ/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content