De Boeck stuurt Kovacevic naar de B-kern

© Belga Image

De Servische verdediger vertrekt mogelijk nog bij KV Kortrijk.

Sinds Gary Kagelmacher fit is, staat Vladimir Kovacevic (25) niet meer in de basis. Ook toen hij nog speelde, maakte de nieuwe coach Glen De Boeck hem geregeld duidelijk dat hij meer van hem verwacht. Daar had de Servische centrale verdediger het moeilijk mee en dat was soms ook aan zijn gedrag te merken.

Woensdag greep Glen De Boeck in en stuurde hij hem naar de B-kern. ‘Omdat hij mij geen andere keuze liet’, aldus de hoofdcoach van KV Kortrijk. ‘In principe ben ik daar tegen, iemand wegsturen is de gemakkelijkste oplossing: jonge spelers mogen fouten maken. Maar ze moeten leren uit die fouten. Gebeurt dat niet, dan kan ik niet anders dan een disciplinaire maatregel nemen. Want anders begint iedereen te denken dat je voortaan eender wat kunt doen en wordt het hier een kiekenkot. Er zijn afspraken dat we elkaar respecteren en gedisciplineerd zijn. Als iemand daar drie keer in drie dagen tegen zondigt, moet ik ingrijpen. Ik hoop dat de speler in kwestie tot inzicht komt, zich excuseert en er beter van wordt. Zoniet wordt het een heel moeilijk verhaal. Ik ben niet rancuneus, maar hij moet wel de wil tonen om te begrijpen dat wat er is gebeurd niet oké is.’

Kovacevic werd vorig jaar in januari gehaald ter vervanging van de naar AA Gent vertrokken Samuel Gigot. De kans dat hij voor het sluiten van de transfermarkt nog vertrekt is reëel.

Partner Content