De Boeck: ‘Frans Schotte zal bij Cercle de rust proberen te bewaren’

© Belga
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Bovenin het klassement ligt alles kort bij elkaar maar dat geldt evenzeer voor de onderste regionen van de Jupiler Pro League. Glen De Boeck, ex-coach van Cercle Brugge en Waasland-Beveren, laat zijn licht schijnen over de degradatiestrijd.

Glen De Boeck, momenteel clubloos, vindt dat het klassement voor zich spreekt. “Als ik de kwaliteiten van de kernen bekijk en de wedstrijden die ik zag, dan vind ik dat in de rangschikking de waardeverhoudingen vrij goed weergegeven zijn”, zegt hij in een debat in Sport/Voetbalmagazine. “De enige ‘rariteiten’ zijn Westerlo, dat hoger staat, en Zulte Waregem, dat je hoger verwacht en dat wellicht nog wel zal bewijzen. De verschillen zijn nog heel klein en er kan nog veel gebeuren, maar om uit de degradatiezone te geraken, is scorend vermogen belangrijk. Uit de statistieken blijkt dat dat van Waasland-Beveren, Cercle en Lierse tot nu toe te weinig is geweest. Ook de kalender kan een rol spelen. Wie tegen rechtstreekse tegenstanders thuis mag spelen, is toch in het voordeel.”

Rust is belangrijk

Dat is dan het geval voor Lierse, dat op eigen veld nog Cercle én Waasland-Beveren mag bekampen. “Het zal van details afhangen”, besluit De Boeck. “Is de situatie bij de winterstop – negen wedstrijden van het einde – nog dezelfde, dan kan het afhangen van het budget voor versterking dat er ter beschikking is. Om prestaties te leveren, is ook rust heel belangrijk. Onrust straalt altijd op de ploeg af. Wie de rangen gesloten kan houden en samen sterk kan zijn, heeft een streepje voor. Dat is wat Frans Schotte bij Cercle na de voorbije turbulente maanden zal proberen te doen. Het wordt hoe dan ook belangrijk een keer een zes op zes te kunnen neerzetten. Dan ben je misschien vertrokken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content