De Bock: ‘Leekens vond dat mijn stijl bij Club Brugge paste’

© BELGA

Laurens De Bock zag afgelopen een overgang naar Club Brugge geweigerd worden. In Sport/Voetbalmagazine komt hij nog eens terug op die misgelopen transfer.

Laurens De Bock zag afgelopen een overgang naar Club Brugge geweigerd worden. In Sport/Voetbalmagazine komt hij nog eens terug op die misgelopen transfer. Laurens De Bock stond afgelopen zomer dicht bij een overgang naar Club Brugge. Georges Leekens, die hem nog kende van zijn periode als trainer van Sporting Lokeren, wilde de linksachter erbij.

“Dat was anderhalve week voor de start van de voorbereiding”, doet De Bock het relaas. “Ik zat in mijn auto en kreeg telefoon van Leekens, met de vraag of ik naar Club Brugge wilde komen. Leekens heeft me als zestienjarige bij Lokeren in de A-kern gelanceerd, mede dankzij hem kon ik er een contract tekenen. Hij is, samen met mijn nonkel (Willy Quipor, ex-coryfee van AA Gent, nvdr) een beetje mijn ontdekker.”

“Leekens vond dat mijn stijl bij Club paste. Dat vond ik zelf ook wel. De voorzitter belde mij dat de deal kon rondkomen als het via makelaar Dejan Veljkovic liep. Mijn vader was toen juist op reis, hij begeleidt mij normaal gezien in zulke zaken.”

Hoge prijs

Uiteindelijk ging de transfer niet door wegens de hoge prijs die de Lokerenvoorzitter op het hoofd van De Bock plakte: vier miljoen euro.

De Bock: “Ik heb geen druk uitgeoefend. Ik besefte dat Lambrecht niet snel zou inbinden, bovendien ben ik graag bij Lokeren. Hier was ik ook zekerder van mijn speelminuten. Achteraf bekeken de juiste beslissing, denk ik.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content