Dauwen: ‘Reynaldo kan belangrijk worden’

© BELGA

Met vier doelpunten sinds begin februari is Reynaldo op Glenn Verbauwhede na de enige wintertransfer van Westerlo die zich kon handhaven in de basiself. Ligt bij hem de sleutel tot het behoud?

“Reynaldo had het in het begin vrij moeilijk”, zegt assistent-trainer Frank Dauwen. “We hebben hem wat moeten bijstellen op training en duidelijk maken dat het niet allemaal vanzelf ging.”

“Ik denk dat het in het begin bij Cercle ook zo was. Ik had het daar metBob Peeters in de winterstop nog over. Reynaldo heeft veel kwaliteiten, maar je moet hem constant opjutten, anders maakt hij het te gemakkelijk voor zichzelf. Dat heeft hij nu begrepen: qua inzet kunnen we hem niets verwijten.”

“De ploeg draaide in het begin ook niet en hij stond op de rechterkant. Tegen STVV hebben we hem achter de spitsen geprobeerd, waar hij een heel goede wedstrijd speelde en scoorde. Daarna kende hij hoogtes en laagtes.”

“Nu is hij onze tweede spits in een vrije rol en dat ligt hem wel: hij heeft een actie in de benen en komt meer voor doel. Hij kan voor ons een belangrijke speler worden.” (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content