Da Cruz: ‘Je moet de positieve punten zoeken waar je ze kunt vinden’

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Mouscron-Péruwelz leed tegen Lokeren al zijn negende nederlaag op rij en stevent af op degradatie. Hoe hoopt coach Fernando Da Cruz zijn spelers nog te motiveren?

De voorbije weken maakte Mouscron-Péruwelz een verslagen en uitgebluste indruk. Het lijkt zelfs of de spelers zich niks van aantrekken van de precaire situatie binnen de club. Maar dat weerlegt T1 Fernando Da Cruz in Sport/Voetbalmagazine: ‘Ik vermoed net dat ze zich heel wat vragen stellen bij de onzekerheid over de toekomst van de club. Dat is misschien de voornaamste reden waarom ze er niet helemaal met hun hoofd bij zijn. En ze zijn natuurlijk ontmoedigd door de slechte reeks resultaten. Mijn rol is om dat te doorbreken, om hen ervan te overtuigen dat het nog allemaal mogelijk is. Na Oostende zei ik hen: ‘We hebben een slechte zaak gedaan, maar als de competitie vanavond zou eindigen, dan waren we gered op basis van het doelsaldo!’ Je moet de positieve punten zoeken waar je ze kunt vinden…’

Vertrek Diaby

Denk hij niet dat de situatie anders zou zijn mocht Abdoulaye Diaby er nog altijd zijn? Het is bovendien wrang dat net Lille, de partnerclub, de topschutter van de ploeg wegkaapte. “Ik ben niet op de hoogte van de akkoorden die er bij het begin van het seizoen tussen LOSC en RMP zijn afgesloten”, houdt Da Cruz de boot af. “Ik stel alleen vast dat zijn vertrek een enorm verlies is voor ons. Abdoulaye Diaby was een leider. Niet door wat hij zei, maar door wat hij deed: hij leidde de aanval en trok de anderen in zijn spoor mee. Hij speelde goed en scoorde vaak. Hij gaf heel de ploeg vertrouwen. Maar ja, wat valt eraan te doen? We konden toch moeilijk forfait geven omdat we onze topschutter kwijt waren…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content