Cristiano Ronaldo verbetert Champions League-record van Lionel Messi

© AFP

Real Madridspits Cristiano Ronaldo wordt alleen recordhouder wat betreft het meeste aantal doelpunten in één campagne.

Real Madridspits Cristiano Ronaldo scoorde in de halve finales van de Champions League tegen Bayern München (0-4) zijn vijftiende en zestiende doelpunt in deze editie van het kampioenenbal. Hij wordt daarmee alleen recordhouder wat betreft het meeste aantal doelpunten in één campagne.Tot dinsdagavond moest ‘CR7’ dat record delen met Lionel Messi (14 CL-doelpunten met FC Barcelona in het seizoen 2011-2012) en José Altafini (evenveel in het seizoen 1962-1963 met AC Milaan). Maar door zijn twee treffers tegen Bayern laat Ronaldo zijn twee concurrenten nu achter zich.

Ook in de ranglijst van Champions Leaguetopschutters aller tijden doet de Portugees een goede zaak. Hij nadert tot op één doelpunt van Lionel Messi, die er 67 telt. Op plaats een staat nog steeds de levende Reallegende Raul met 71 Champions Leaguetreffers.

Zijn doelpunten zorgden er trouwens voor dat Real zich kon plaatsen voor de finale van het kampioenenbal. De eindstrijd vindt op 24 mei plaats in Lissabon. De Koninklijke zal het daarin opnemen tegen het Engelse Chelsea of stadsrivaal Atletico Madrid. Die twee ploegen bekampen elkaar woensdag in de terugwedstrijd van de halve finales. De heenmatch eindigde in het stadion van Atletico op 0-0. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content