Cristiano Ronaldo als de Hulk

Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

De Spaanse sportkrant Marca pakt uit met een creatieve voorpagina: Cristiano Ronaldo als de Hulk. ‘Cristiano bereikt zijn maximale vermogen in de eindfase van de Copa del Rey en de Champions League,’ luidt het.

Marca verwijst daarmee naar de duizelingwekkende statistieken van Cristiano Ronaldo. De twee doelpunten van de Portugees op het veld van Barcelona (1-3) in het bekerduel van dinsdag waren zijn vijftiende en zestiende van dit jaar. Dit seizoen staat de teller van Ronaldo intussen op 39 doelpunten in evenveel officiële wedstrijden, waarvan 24 in de competitie, zeven in de Champions League en zes in de Spaanse beker. Sinds zijn komst naar Real Madrid in 2009 maakte hij 185 doelpunten in 183 wedstrijden.

Clasico

‘CR7’ trof ook al 12 keer raak in de ‘clasico’s’ tegen Barcelona en doet daarmee beter dan Lionel Messi, die in evenveel duels 11 keer scoorde. De eerlijkheid gebiedt er wel bij te vertellen dat de Argentijn al zes keer had gescoord tegen Real Madrid voor de komst van Ronaldo naar de Koninklijke.

Zaterdag kunnen beide sterren die statistieken alweer aandikken, dan bekampen Real en Barça elkaar in de competitie. Woensdag strijdt Ronaldo met Real tegen zijn ex-club Manchester United voor een plaatsje in de kwartfinales van de Champions League.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content