Coulibaly: ‘De Smet is een van de beste spelers van de competitie’

© Belga
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Verrassende naam in de top zes is KV Kortrijk. In een debat over hun kansen op play-off 1 is Elimane Coulibaly (ex-Kortrijk en nu KV Oostende) duidelijk: “Het wordt moeilijk”.

Elimane Coulibaly verruilde in het tussenseizoen KV Kortrijk voor KV Oostende, hij denkt niet dat zijn ex-team PO1 haalt. “Ze moeten zoals nu voor Standard en Charleroi zien te blijven en ik sluit ook ons niet uit als kandidaat voor play-off 1.”

“Ik ben wel niet verrast door hun goeie prestaties”, zegt hij verder in Sport/Voetbalmagazine. “Uiteindelijk is het op Marusic en Poulain na dezelfde ploeg gebleven, al die anderen kennen elkaar door en door. De Smet vind ik een van de beste spelers van de competitie, Santini is een onderschatte spits en Chevalier is onvoorspelbaar en gevaarlijk als hij ruimte krijgt. Vorig seizoen misten we play-off 1 omdat we veel punten lieten liggen tegen kleinere ploegen: verliezen thuis tegen Bergen, nul op zes tegen Lierse en tegen KV Mechelen onder meer. Die ervaring zijn al die mannen die zijn gebleven dus rijker.”

De ervaring van Vanderhaeghe

Coulibaly is verrast door het goede presteren van Yves Vanderhaeghe als T1. “Plots een groep gaan leiden waarvan je jaren T2 bent geweest, is niet evident”, vindt de Afrikaanse spits. “Daar kwamen in het begin dan nog eens al die blessures bij. Maar Yves is wel iemand die altijd heel belangrijk is geweest voor de groep, vooral om de spelers die ernaast vielen te blijven motiveren. Dat deed hij destijds ook met mij en dat zijn dingen die je niet vergeet. Zo doet hij het nu met iedereen, denk ik.”

“Hij heeft uiteraard zijn spelerservaring op hoog niveau, is rustig, maar als er grenzen worden overschreden, kan hij ook wel eens ontploffen, hoor. Ook daar kan ik over meepraten”, lacht hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content