‘Coppens krijgt vijf wedstrijden zijn kans’

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Jo Coppens kreeg tegen Charleroi een kans onder de lat bij Cercle Brugge, maar maakte geen te beste beurt. Cercle behoudt wel het vertrouwen in de jonge doelman.

Jo Coppens kreeg tegen Charleroi een kans onder de lat bij Cercle Brugge, maar maakte geen te beste beurt. Cercle behoudt wel het vertrouwen in de jonge doelman. Foeke Booy wisselde vorige week van keeper: Bram Verbist (29) moest plaats ruimen voor Jo Coppens (22). Zeker nadat laatstgenoemde tegen Charleroi bij een 0-1-voorsprong van Cercle Brugge met een blunder aan de basis lag van de gelijkmaker werd de vraag gesteld of het wel opportuun was om een jonge doelman uitgerekend zijn kans te geven in omstandigheden waarin hij aan zo’ n grote degradatiedruk wordt blootgesteld.

“Ik begrijp dat die vraag gesteld wordt, maar wij stellen ons die niet”, zegt keeperstrainer Dany Van de Velde in Sport/Voetbalmagazine. “Op technisch vlak dichtte Jo de kloof met Bram, hij werkt hard op training en de trainer wou hem eens in wedstrijdomstandigheden zien.”

“Normaal zou Jo in doel zijn gekomen na Nieuwjaar, maar door zijn vingerbreuk gebeurde dat niet. Nu die genezen is, krijgt hij vijf wedstrijden lang zijn kans. Zo kan de trainer zien welk vlees hij in de kuip heeft. De keepers zijn er niet alléén de oorzaak van dat we laatste staan, maar je zag inderdaad dat er bij Jo wat spanning op zat.”

Vraag is of Coppens last blijft hebben van de druk en hoe hij daar desgevallend bij geholpen kan worden. “Toen Jo destijds zijn kans kreeg van Glen De Boeck sprak ik daarover met Jacky Munaron, Filip De Wilde en Geert De Vlieger”, zegt Van de Velde. “Alle drie zegden ze hetzelfde: laten spelen, pas dan zie je of het eruit gaat of niet, of je mentaal sterker wordt of niet. Ik denk dat het van de persoon zelf afhangt.”

Booy riep beide keepers vooraf bij zich en lichtte zijn standpunt toe. “Bram begrijpt dat hij een jonge keeper die hard werkt en op technisch vlak de kloof met hem dichtte een kans geeft, maar voor hem is het natuurlijk niet prettig”, zegt Van de Velde. “Maar hij kreeg van de trainer uitleg en die was duidelijk. Jo verdient net als andere spelers een eerlijke kans en na die serie zullen we bekijken wie er zal starten in de play-offs.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content