Coosemans: ‘We hopen dat Lepoint blijft’

© IMAGEGLOBE
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Voor Waasland-Beveren ziet het er beter uit dan twee maanden geleden, vindt ook doelman Colin Coosemans, die toch pleit voor versterking in januari.

Voor Waasland-Beveren ziet het er beter uit dan twee maanden geleden, vindt ook doelman Colin Coosemans, die toch pleit voor versterking in januari.
“We hebben de voorbije weken een mooi reeksje neergezet”, weet ook Coosemans. “Maar het is nog niet zoals OH Leuven vroeger in het seizoen. Die hebben zich daardoor direct uit de degradatiezone kunnen werken en zijn bezig aan een rustig seizoen. We hebben achterstand goedgemaakt en ons uit de degradatiezone omhoog gevoetbald. Het is wel nog niet genoeg om op ons gemak te zijn, we moeten scherp blijven.”

Sinds de komst van Glen De Boeck haalde de promovendus 12 op 15. Wat is zijn aandeel in die relance? “Niet alles heeft te maken met de nieuwe trainer, maar Glen De Boeck heeft wel goed ingegrepen. Hij is altijd zeer duidelijk geweest in zijn aanpak. Maar we moeten ook toegeven dat we nu en dan wat geluk hadden.”

“De omzettingen van de nieuwe trainer zorgden voor twee dingen: we hebben in die vier wedstrijden drie keer de nul kunnen houden. De tweede verandering is dat we nu beter meevoetballen, de bal blijft langer in de ploeg. Maar de resultaten – vaak winst met het kleinste verschil – geven wel aan dat het overwicht nooit erg groot was.”

Blijft Lepoint of niet?

Een sleutelrol was er ook voor Christophe Lepoint de voorbije wedstrijden. Coosemans: “Lepoint was voor ons de voorbije weken enorm belangrijk, met zijn late goal op Beerschot. Ook zijn goals in Mechelen en in Gent leverden rechtstreeks punten op. Er is veel getwijfeld aan zijn terugkeer na zijn blessure, maar Waasland-Beveren heeft hem de kans gegeven om rustig te groeien. In het begin maakte hij moeilijk de 90 minuten op niveau rond, maar ik denk dat hij nu al drie wedstrijden binnen de week aankan. We zouden allemaal graag hebben dat hij tijdens de winterstop blijft.”

Ook rond de toekomstplannen van Coosemans zelf hangt nog wat mist. De doelman is immers nog steeds eigendom van Club Brugge, dat hem uitleende aan Waasland-Beveren. Coosemans: “Ik hoor dat Club me volgt, dat Philippe Van de Walle mijn wedstrijden bekijkt, maar dat is van horen zeggen. Ik concentreer me dit seizoen op Waasland-Beveren en hoe de zaken met Club evolueren, zullen we daarna zien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content