Conference League: Antwerp treft Finse of Kosovaarse tegenstander in tweede voorronde

© Belga Image

Antwerp neemt het in de tweede voorronde van de Conference League op tegen het Finse FC Inter Turku of het Kosovaarse FC Drita. Dat is het resultaat van de loting woensdag in het Zwitserse Nyon.

De Great Old zat bij de loting bij de “geplaatste clubs” en vermeed zo de op papier sterkste tegenstanders als Bazel, AZ en Basaksehir, de Turkse ploeg van Nacer Chadli.

FC Inter Turku (vorig seizoen vierde in de Finse competitie) en FC Drita (vicekampioen in Kosovo) moeten eerst nog de eerste kwalificatieronde afwerken, op 7 en 14 juli. De laureaat neemt het dan op tegen Antwerp, op 21 en 28 juli. De heenmatch wordt op de Bosuil gespeeld.

Als Antwerp wint, stoot het door naar de derde en voorlaatste kwalificatieronde. Daarin komt ook Anderlecht, de nummer drie uit de Champions’ play-offs, in actie. De loting daarvan vindt plaats op 18 juli.

De Great Old beëindigde het afgelopen seizoen op de vierde plaats in de Champions’ play-offs en versierde zo een Europees ticket. Het stamnummer 1 wordt vanaf dit seizoen getraind door de Nederlandse ex-international Mark van Bommel.

Partner Content