Cofidis Cup blijft ongewijzigd

Ondanks een voorstel tot hervorming van Steven Martens, CEO van de Belgische voetbalbond, verandert er niets aan de formule van de beker van België.

Dit seizoen liep de verbintenis tussen de Pro League en de VRT af. Een verbintenis die uiteindelijk vernieuwd werd: de wedstrijden van de Belgische beker zullen dus ook komend seizoen weer op de openbare omroep te volgen zijn.

Maar had Steven Martens, CEO van de KBVB, niet verklaard dat hij wilde sleutelen aan de bekerformule?

Ludwig Sneyers, directeur van de Pro League, reageert in Sport/Voetbalmagazine: “Er kwam vanwege de voetbalbond géén poulevoorstel. Wel of we in de zestiende finales het thuisvoordeel wilden laten vallen en of we kwart- én halve finales in één wedstrijd wilden afwerken? En, zo ja, of dat op neutraal terrein mocht.”

“Bij de eerste vraag zagen we het nut niet. Alles moet op tv, het is in eerste al niet ideaal, laat staan in tweede of lager. Tot het tweede waren we bereid, mits compensaties. Clubs moeten premies betalen, twee recettes minder, dat scheelt. Dat voorstel bleek niet uitgewerkt. Men heeft de Heizel voorgesteld als neutraal terrein, maar ook dat was niet uitgewerkt. Dus was het antwoord: neen.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content