Club Brugge met 4-0 de boot in bij Bordeaux

© Belga

Club Brugge is slecht begonnen aan de groepsfase van de Europa League. Op het veld van het Franse Bordeaux leed de Belgische competitieleider een zware 4-0 nederlaag.

Trainer Georges Leekens miste in het Stade Chaban-Delmas een rist sterkhouders onder wie Donk, Larsen en Refaelov. Daardoor kwamen achterin Almeback en Hogli in de ploeg. Ook Thibaut Van Acker stond in de basis.

Maatje te klein

Van bij de start bleek blauw-zwart een maatje te klein voor de Girondins, die nochtans ook niet compleet waren. Het doel van Club-goalie Jorgacevic werd onmiddellijk belegerd en na 13 minuten trapte Sané de verdiende 1-0 binnen.

Een kwartier later verdubbelde Gouffran de voorsprong voor de thuisploeg, die geen enkele moeite had met een zwak acterend Club.

Eerste balcontact: owngoal

Om het tij te keren bracht Leekens aan de rust de 18-jarige Bjorn Engels voor de bleke Van Acker, maar die wissel draaide verkeerd uit. Al bij zijn eerste balcontact scoorde de debutant na een deviatie een ongelukkige owngoal.

Bordeaux, het nummer vijf uit de Ligue 1, bleef ondanks de veilige voorsprong dominant voetballen. Het Franse overwicht mondde uit in nog een vierde treffer. Jussiê kopte de 4-0 voorbij Jorgacevic. Invaller Lestienne trapte in de slotminuten nog op de paal.

Verder in groep D

In de andere wedstrijd van de openingsspeeldag in poule D speelde het Portugese Maritimo thuis 0-0 gelijk tegen het Engelse Newcastle United. Over twee weken, op 4 oktober, ontvangt Club Brugge in Jan Breydel Maritimo en is Newcastle gastheer voor Bordeaux. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content