Club Brugge beëindigt samenwerking met coach Carl Hoefkens

© Belga Image

Club Brugge zet een punt achter de samenwerking met coach Carl Hoefkens. Dat heeft blauw-zwart woensdagvoormiddag gemeld.

De 44-jarige Hoefkens werd eind mei aangesteld als hoofdtrainer. De ex-speler van Club was eerder assistent-trainer bij de U18 en de U21 van de West-Vlamingen en Talent Coach. Hij fungeerde de afgelopen drie seizoenen als assistent bij de A-kern.

‘Carl is een Club-man pur sang. Zijn bijdrage en inzet voor Club NXT en als assistent werden enorm gewaardeerd’, zegt CEO Vincent Mannaert. ‘Ook zijn aandeel in de succesvolle Champions League-campagne van dit seizoen kan niet worden onderschat. Onze keuzes afgelopen zomer leverden in de Belgische competitie en de Beker van België niet het gewenste spelniveau en resultaat. We maken nu werk van de best mogelijke opvolging voor Club.’

Hoefkens stond sinds maandag, en het povere 1-1 gelijkspel in de competitie thuis tegen Oud-Heverlee Leuven – met de Leuvense gelijkmaker diep in de extra tijd – onder zware druk. De Belgische kampioen ging enkele dagen voordien, in zijn eerste opdracht na het WK in Qatar, in de achtste finales van de Beker van België al pijnlijk met de billen bloot tegen Sint-Truiden (1-4).

Ook toen leek Hoefkens al voor zijn job te moeten vrezen, maar behielden Mannaert en voorzitter Bart Verhaeghe het vertrouwen.

Club beleefde onder Hoefkens een seizoen met twee sterk verschillende gezichten. In de Jupiler Pro League staat het pas op een tegenvallende vierde plaats, op twaalf punten van leider KRC Genk, en het parcours in de Belgische beker is dus al voorbij. Maar in de Champions League schitterde blauw-zwart met een tweede plaats in zijn groep en de historische kwalificatie voor de tweede ronde.

Club boekte in zijn campagne erg mooie zeges, onder meer uit bij Porto (0-4) en thuis tegen Atlético Madrid (2-0).

https://sportmagazine.knack.be/voetbal-belgie/geen-clichevoetballer-en-een-man-met-een-open-geest-wie-is-carl-hoefkens/

Partner Content