Clarence Seedorf: ‘Donkere trainers krijgen geen kans in het voetbal’

© GETTY

Clarence Seedorf krijgt vanwege zijn donkere huidskleur geen aanbiedingen om trainer te worden bij een club. Dat zegt de oud-speler van Ajax, Real Madrid, Inter Milaan en AC Milan in de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport.

‘Er zijn geen gelijke kansen voor coaches. De cijfers spreken voor zich; nergens zie je donkergekleurde mensen in de hoogste posities in het voetbal’, aldus de voormalige Nederlandse international (87 caps).

Seedorf zegt dat hij tevergeefs op aanbiedingen heeft gewacht vanuit Italië, waar hij grote successen vierde als voetballer en in 2014 ongeveer vijf maanden trainer was van AC Milan. Ook vanuit Nederland kreeg hij geen telefoontjes. ‘Iedereen, vooral degenen die dingen kunnen veranderen, moet de verantwoordelijkheid nemen alle mogelijkheden open te houden als er naar topprestaties wordt gestreefd. De beste resultaten komen voort uit diversiteit’, aldus Seedorf.

De 44-jarige geboren Surinamer trainde na AC Milan ook nog de Chinese club Shenzhen Xiangxue en de Spaanse club Deportivo La Coruña. Hij was tussen 2018 en 2019 bondscoach van Kameroen.

Partner Content