Christoph Daum laat toekomst open

© Belga

Club Brugge-trainer voedt geruchten over terugkeer naar Duitsland.

In de Duitse media wordt de 59-jarige Duitser gelinkt aan Hertha Berlijn en zijn ex-club Keulen. Zo schrijft de Keulse populaire krant Express vandaag dat Daum zijn contract bij Club Brugge dat op 30 juni 2013 afloopt, niet zal uitdoen. Hij zou voorzitter Bart Verhaeghe daarvan al op de hoogte gebracht hebben, waarop Verhaeghe Daum zou gevraagd hebben om zijn keuze in beraad te houden alvorens een definitieve beslissing te nemen. Daum zou volgens Express al een weloverwogen beslissing gemaakt hebben en zou niet vertrekken om sportieve redenen, maar uit heimwee naar zijn familie. De afstand tussen Brugge en Keulen bedraagt meer dan 300 kilometer, waardoor de Duitser te vaak van huis zou zijn.

Daum zelf bevestigt noch ontkent de geruchten en laat zijn toekomst open. “Ik concentreer me uitsluitend op Brugge en onze hogere sportieve doelen. We kunnen nog steeds een Champions League-ticket bemachtigen, al de rest is onbelangrijk,” luidt het in de Duitse pers.

Gelijkaardige geluiden bij Club Brugge. “We gaan daar in de vooravond van de belangrijke matchen tegen Genk en Kortrijk niet op in”, zei woordvoerder Wim De Meyer aan Sporza. “We houden we er wel rekening mee dat hij zou kunnen vertrekken als een Duitse ploeg hem wil overnemen.”

Vanavond speelt Club Brugge op het veld van RC Genk een rechtstreeks duel om de tweede plaats in play-off 1.

Daum heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit te willen terugkeren naar zijn grote liefde FC Keulen. Ondanks het feit dat Keulen dit seizoen degradeert naar de Duitse tweede klasse, zou Daum nog steeds geloven in ‘zijn’ club. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content