Christian Benteke worstelt met zichzelf

© Belga Image

Niemand is onaantastbaar, dat werd afgelopen weekend opnieuw duidelijk. Christian Benteke startte immers op de bank bij Aston Villa tegen Chelsea. Een gevolg van zijn mindere prestaties sinds hij terugkeerde uit blessure in oktober.

Aston Villa draait dit seizoen barslecht. De ploeg van Benteke staat momenteel zestiende in de Premier league. Nog zorgwekkender dan de stand is de doelpuntenproductie van ‘The Villans’. Na 24 Premier Leaguematchen hebben ze de slechtste aanval ooit in het Engelse voetbal, Villa scoorde slechts twaalf keer.

De gebrekkige vorm van Benteke is een belangrijke factor in de teleurstellende cijfers van Aston Villa. Big Ben scoorde nog maar 2 keer in de Premier League dit seizoen, ruim onvoldoende voor de 24-jarige Belg.

Niet de enige schuldige

Coach Paul Lambert beseft dat Benteke een vertrouwenscrisis heeft, maar beschouwt hem niet als de enige schuldige van de huidige malaise bij Aston Villa.

Op de clubsite zei Lambert het volgende over Benteke: ‘We moeten de slechte resultaten van de afgelopen weken niet enkel op Christian afschuiven. Het is niet enkel zijn verantwoordelijkheid dat we zo moeilijk scoren.’

Lambert weet dat Benteke veel beter kan: ‘Na zijn blessure vond hij zijn goede vorm nog niet terug, daarom liet ik hem tegen Chelsea niet spelen. Hij moet zich terug in de ploeg knokken en opnieuw de Christian laten zien van de voorbije twee jaar.’

Benteke zitvanavond waarschijnlijk opnieuw op de bank tijdens de ‘zespuntenmatch’ tegen Hull City. (JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content