Chelsea rekent op Cech

© IMAGEGLOBE

Petr Cech hield The Blues dit seizoen al meermaals recht op het Europese toneel. Tegen Bayern wil hij het trio Gomez-Ribéry-Robben het scoren beletten.

Na de halve finale tegen Barcelona schreeuwde iedereen moord en brand over de manier waarop Chelsea de uittredende CL-winnaar van het kampioenenbal verdreef. Door de hele heisa daarrond verdween de uitmuntende prestatie van doelman Petr Cech naar de achtergrond. De Tsjechische international was in beide confrontaties outstanding en hield Messi ook in zijn zesde en zevende wedstrijd tegen Chelsea van een doelpunt.

Cech, die daags na de CL-finale 30 wordt, verkeert in de vorm van zijn leven. In L’équipe relativeert hij echter zijn verdienste: “Ik was in de Champions League vaak beslissend, maar voor een keeper is het soms moelijker om tegen Bolton of Blackburn te spelen dan tegen Barcelona.” De matchen tegen de Catalanen hebben hem duidelijk vertrouwen gegeven. Het thuisvoordeel van Bayern boezemt de doelman geen angst in. “We hebben onze finaleplaats afgedwongen in Camp Nou, moeilijker dan dat bestaat niet.”

Videoanalyse

Bij afwezigheid van vier basisspelers (Terry, Ramires, Ivanovic en Meireles) zijn in de CL-finale de ogen bij Chelsea meer dan ooit op Petr Cech gericht. De doelman vertelt verderop in L’équipe hoe hij zich voorbereid op de finale met een onuitgegeven verdediging voor hem. “Door de vele blessures en schorsingen wordt het afwachten wie zal spelen, maar ik focus me alleen op Bayern. Als doelman moet je een gedetailleerde studie van de tegenstander maken. Ik besteed veel aandacht aan videoanalyses om de sterktes van Gomez, Ribéry en Robben te achterhalen.”

Twee maanden geleden werd de Portugese coach André Villas-Boas aan de deur gezet en nam Robberto Di Matteo het roer over. Sindsdien won Chelsea de FA Cup (2-1 tegen Liverpool) en bereikte het de finale van de Champions League. “Dit seizoen beleefden we onverklaarbare momenten. In Camp Nou viel Cahill geblesseerd uit, pakte Terry rood en kwamen we 0-2 achter. Toch werd het nog 2-2 en plaatsten we ons voor de finale tegen een enorm sterke ploeg die zelden in eigen huis verliest. Hoe leg je zoiets uit? Tja, soms keert het geluk wanneer je van trainer wisselt. Maar we kenden dit seizoen al zoveel hoogtes en laagtes dat we echt niets kunnen voorspellen…” (DG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content