Chelsea/Atletico en Real/Bayern zijn halve finales in Champions League

© BelgaImage

Eden Hazard speelt met het Engelse Chelsea in de halve finales van de Champions League tegen het Spaanse Atletico Madrid van Thibaut Courtois en Toby Alderweireld.

Eden Hazard speelt met het Engelse Chelsea in de halve finales van de Champions League tegen het Spaanse Atletico Madrid van Thibaut Courtois en Toby Alderweireld. Daniel Van Buyten treft met de Duitse titelverdediger Bayern München het Spaanse Real Madrid. Dat is het resultaat van de loting in het Zwitserse Nyon. De heenwedstrijden van de halve finales worden op 22 en 23 april afgewerkt, de terugmatchen een week later (29 en 30 april).

De finale staat op zaterdag 24 mei geprogrammeerd in het Estadio da Luz in het Portugese Lissabon.

Courtois vs Hazard of toch niet?

De Europese voetbalbond UEFA heeft gemeld dat de clausule in het contract van Atletico Madrid-doelman Thibaut Courtois ingaat tegen haar disciplinaire regels. Volgens de overeenkomst zou Courtois, die door Chelsea uitgeleend wordt aan Atletico Madrid, enkel mogen aantreden tegen de Londense club als de Spanjaarden een miljoenensom op tafel leggen.

“Een overeenkomst tussen beide clubs rond het niet opstellen van een bepaalde speler in een onderlinge confrontatie is niet conform de UEFA-regels”, klinkt het op de website van de Europese voetbalbond. “De integriteit van een competitie is een fundamenteel principe voor de UEFA. De disciplinaire regels van de UEFA bevatten duidelijke regels die clubs verbieden om te bepalen welke spelers een andere club opstelt”. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content