Charleroi vervolgd voor ‘haatspandoek’ tegen Standard

© Belga Image

Het bondsparket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgt Sporting Charleroi voor een spandoek dat thuissupporters ontrolden in de competitiewedstrijd van 25 april tegen Standard (1-0).

In die partij ontrolden Charleroisupporters een spandoek met daarop de boodschap ‘Ultras islamistes, les seuls à décapiter, c’est vous’ (Ultras islamisten, die enigen die moeten worden onthoofd, zijn jullie).

Straf

‘We vervolgen Charleroi op basis van het “aanzetten tot haat”‘, bevestigt bondswoordvoerder Pierre Cornez aan Belga. ‘De club wordt opgeroepen om zich op dinsdag 12 mei om 12u30 te verdedigen voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal, die over de straf zal oordelen. Dat kan gaan van een boete tot het opleggen van een wedstrijd met gesloten deuren.’

Defour-tifo

Het spandoek van Charleroi was een sneer naar de fans van Standard, die eerder dit seizoen in een wedstrijd tegen Anderlecht een spandoek hadden ontrold met daarop het beeld van een onthoofde Steven Defour.

Charleroi liet achteraf weten niet achter de inhoud te staan van het spandoek, maar ‘dat dit gekaderd moet worden binnen de sfeer van de Waalse derby’. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content