Charleroi reduceert capaciteit van stadion

© BELGA

Charleroi speelt volgend seizoen in een vernieuwd stadion: dan gaat het Stade du Pays de Charleroi er opnieuw uitzien zoals voor de vernieuwing met het oog op Euro 2000.

Charleroi speelt volgend seizoen in een vernieuwd stadion: dan gaat het Stade du Pays de Charleroi er opnieuw uitzien zoals voor de vernieuwing met het oog op Euro 2000. De gemeenteraad voert daarmee een arrest uit na een klacht van buurtbewoners die aanvochten dat de tribunes toen gebouwd werden zonder geldige bouwvergunning. De afbraak die tussen 15 mei en 15 juli plaatsvindt, kost 4,2 miljoen euro.

Eerder overwoog men om de tribunes vanaf oktober 2012 in fases te verwijderen, nu gebeurt dat dus in één keer. De drie bovenste tribunes (met in totaal 11.000 plaatsen) verdwijnen, waardoor de capaciteit gereduceerd wordt tot 14.000 plaatsen. Dit seizoen trok Charleroi thuis maar één keer meer supporters: tegen Standard.

Met de tribunes worden ook de daken afgebroken, maar de bevoegde schepen verzekert dat de resterende tribunes na 15 juli opnieuw van een dak voorzien worden. Sporting wil binnenkort met de stad praten over de accommodatie. “Onze huurovereenkomst is niet meer geldig, want daarin was sprake van een stadion met 25.000 plaatsen”, zegt secretaris-generaal Pierre-Yves Hendrickx. Er is 10 miljoen uitgetrokken voor de renovatie van het stadion, maar waaraan dat geld besteed wordt, staat nog niet vast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content