Champions League: Chelsea, zonder Lukaku, klopt Lille – Juventus en Villarreal spelen gelijk

Titelverdediger Chelsea heeft dinsdag zijn heenwedstrijd van de achtste finales in de Champions League met 2-0 gewonnen van het Franse Lille. Romelu Lukaku bleef de hele wedstrijd op de bank bij The Blues. Aan de overkant startte Amadou Onana wél. In de andere wedstrijd speelden Villarreal en Juventus 1-1 gelijk.

Na zijn slappe prestatie van zaterdag in de Premier League tegen Crystal Palace verwees coach Thomas Tuchel zijn spits Lukaku prompt naar de bank. De Rode Duivel mocht zelfs niet invallen. Kai Havertz (8.) maakte al vroeg 1-0 met het hoofd, nadat hij op een hoekschop helemaal ongedekt stond. Christian Pulisic (63.) maakte er iets voorbij het uur verdiend 2-0 van na een snedige counter en op aangeven van Kanté.

Dusan Vlahovic
Dusan Vlahovic© GettyImages

Bij Juventus ontbrak Koni De Winter nog altijd met een schouderblessure. Zijn ploegmaat Dusan Vlahovic maakte er al na 35 seconden 1-0 van toen hij een bal handig uit de lucht plukte en met gevoel voor fijnzinnigheid in doel werkte. De bezoekers leken meteen op weg naar een uitstekende uitgangspositie, maar konden hun voorsprong niet uitbouwen en zagen Daniel Parejo (66.) middenin de tweede helft zelfs gelijkmaken.

De terugwedstrijden volgen op 16 maart.

Partner Content