Cercle: ‘We zijn ervan overtuigd dat we ons zullen redden’

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Bij Cercle geloven ze nog steeds volop in behoud. Zo verklaart managing director Yvan Vandamme althans. Ook al wordt hier en daar geopperd dat hij straks een stap opzij zet.

Bij Cercle geloven ze nog steeds volop in behoud. Zo verklaart managing director Yvan Vandamme althans in Sport/Voetbalmagazine. Ook al wordt hier en daar geopperd dat hij straks een stap opzij zet.
Bij Cercle Brugge gaat het gerucht dat managing director Yvan Vandamme (63) eind dit seizoen zal stoppen en dat technisch adviseur Sven Jaecques zijn bevoegdheden dan zal overnemen. Maar Vandamme spreekt dat tegen. “Het is zo dat er in 2008, toen ik in dienst trad, in eerste instantie een termijn van vijf jaar voorop was gesteld”, zegt hij. “Maar ondertussen ben ik met de voorzitter overeengekomen dat ik ook na dit seizoen bij Cercle zal blijven. De aanwerving van Sven staat los van wat er met mij gebeurt. Zijn komst was de invulling van een verdere stap in onze professionele ontwikkeling. Het sportieve aspect van mijn functie wordt nu al grotendeels door hem opgevangen, maar de dagelijkse leiding draait ook om financiële, commerciële en infrastructurele materies. Je weet nooit hoe iemand zich verder ontwikkelt, maar ik zie in Sven toch vooral een man van de sportieve materie.”

Schip niet verlaten

Een nieuwe overeenkomst tussen Cercle en Vandamme is er wel nog niet getekend. Stel dat de vereniging degradeert en het budget daardoor fors gereduceerd wordt, is een algemeen directeur dan nog een prioriteit? “Een degradatie zou niets veranderen in die zin dat ik ook dan zeker beschikbaar blijf, zij het niet noodzakelijk meer in een voltijdse invulling”, zegt hij. “Het is niet het moment om het schip te verlaten wanneer het in moeilijke wateren vaart. Maar we zijn er nog altijd van overtuigd dat we ons zullen redden. We zijn eraan aan het werken om de groep in de meest optimale technische, fysieke en mentale omstandigheden aan de start van play-off 3 te brengen. Het behoud is de hoogste prioriteit, maar we zullen er de beker niet voor opofferen.”

Zondag won Cercle de heenwedstrijd van de halve finale bij KV Kortrijk met 1-2, de terugwedstrijd is drie dagen voor de start van play-off 3. “De bekerfinale blijft zeker een doelstelling”, zegt Vandamme. “Alleen zullen we in de beker geen keuzes maken die het behoud zouden kunnen hypothekeren, mochten die zich opdringen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content