Cercle laat aanvangsuur bekerfinale aanpassen

© BELGA

Omwille van de Bloedprocessie, een jaarlijks terugkerende traditie in Brugge, vroeg Cercle om de bekerfinale op 9 mei later te laten beginnen.

Omwille van de Bloedprocessie, een jaarlijks terugkerende traditie in Brugge, vroeg Cercle om de bekerfinale op 9 mei later te laten beginnen. Vorige week donderdag, amper een paar uur na de bekerkwalificatie tegen KV Kortrijk, zakte een delegatie van de vereniging af naar Brussel om bij de KBVB samen met Dirk Degraen, de algemeen directeur van RC Genk, concrete afspraken te maken over de praktische organisatie van de finale op donderdag 9 mei.

“We werden uitgeloot als thuisploeg”, verschaft woordvoerder Pol Van Den Driessche een woordje uitleg in Sport/Voetbalmagazine. “Het eerste voorstel dat we kregen, bestond uit een totaal van 18.000 kaarten in hoofdtribune 1 en tribune 2. Maar dat aantal is niet realistisch, wij streven naar een maximum van 12.000 tot 13.000 eigen fans. Op die manier zou onze tegenstrever dan over 24.000 kaarten kunnen beschikken.”

“Maar tribune 1 of 2 opsplitsen mag niet, dan ontstaat er een probleem voor de politie en brandweer. Nochtans staan de supporters niet meteen gekend als agressief of gewelddadig.”

Bloedprocessie

Een specifieke wens van Cercle Brugge werd wel ingewilligd: het aanvangsuur. “Het wordt op ons verzoek 20.45 uur”, bevestigt Van Den Driessche.

“Op die dag trekt de Heilig Bloedprocessie door onze stad. Dat jaarlijks evenement blijft goed voor minstens 35.000 kijklustigen. Voor de meeste inwoners blijft dat ‘de scoonste dag van Brugge’. (lacht) Daar hopen we straks nog een vervolg aan te breien, met het allermooiste voor onze volgelingen, een bekerzege. Veel aanhangers, ook sponsors, vertolken een rol in de Bloedprocessie. Ook ik miste al 45 jaar lang geen enkele editie, nu zal dit niet mogelijk zijn.”

“De stoet is al rond 17.30 uur gedaan. Iedereen met een echt groen-zwart hart moet straks de kans krijgen om ons naar de winst te schreeuwen.”

De terugwedstrijd in de halve finale van de beker tegen Kortrijk lokte slechts 4500 supporters naar het Jan Breydelstadion, maar Van Den Driessche denkt aan “een zachte volksverhuizing. Er zal weer een speciaal groen-zwart dorp staan aan het Atomium”, weet hij. “We hebben het geluk dat ons draaiboek van drie jaar geleden, toen we verloren tegen AA Gent, nog bruikbaar is. (grijnst) Maar we gaan het alleen nu nog beter doen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content