Cercle Brugge verontschuldigt zich bij supporters

© Belga Image

Cercle Brugge likt zijn wonden na de pijnlijke 2-1 competitienederlaag van tegen degradatieconcurrent Lierse. In een mededeling op de eigen website steekt de spelersgroep de hand in eigen boezem en verontschuldigt het zich bij de fans.

Cercle Brugge speelde tegen Lierse nochtans meer dan een uur met een man meer, maar ging na een erg zwakke prestatie toch onderuit. ‘Uitleg geven over, laat staan excuses zoeken voor de prestatie van zaterdag zijn vandaag ongepast’, klinkt het bij de spelers. ‘Wat wij op het veld van Lierse toonden, was ronduit ondermaats. Wij voelden ons na afloop evenzeer beschaamd als jullie, de talrijk meegereisde supporters die ons voortdurend hebben aangemoedigd.’

‘Deze schaamte zorgde er ook voor dat wij, de spelers, niet of nauwelijks onze achterban zijn komen groeten. Dit kan absoluut niet. Ook in slechte tijden en op de meest onmogelijke momenten, zowel op verplaatsing als thuis, kunnen we immers altijd rekenen op jullie enthousiaste aanwezigheid. Wij hadden jullie wel moeten komen bedanken voor jullie steun en aanwezigheid. En we hadden ook moeten luisteren naar jullie opmerkingen en vragen. De volledige spelersgroep wil hiervoor haar excuses aanbieden’, klinkt het bij de Vereniging.

Na de nederlaag op het Lisp heeft Cercle als vijftiende en voorlaatste nog maar twee punten meer dan rode lantaarn Lierse en blijft Groen-zwart in acuut degradatiegevaar. Op speeldag 27 ontvangt Cercle zaterdag Zulte Waregem.

‘Grote woorden of loze beloftes zijn misplaatst. We garanderen jullie wel dat we met heel veel passie, grote inzet en beleving zullen strijden om de drie punten tegen Zulte Waregem in Brugge te houden. Ook in de daaropvolgende wedstrijden (tegen Standard, Kortrijk en KV Mechelen, nvdr) zullen we alles geven om het behoud veilig te stellen. Alleen op die manier geven we iets terug aan de hele Vereniging en vooral aan onze fantastische supporters. Jullie, wij, allen samen van de Cercle-familie horen in eerste klasse thuis! Nog vele jaren lang. Het is aan ons om dat waar te maken. Dat is onze ambitie, onze wil, onze opdracht. Graag tot zaterdag en nu al dank voor jullie blijvende steun. De spelersgoep.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content