Cercle Brugge speelt play-off 3-duels tegen Beerschot ‘onder voorbehoud’

© Belga

Cercle Brugge speelt zijn volgende wedstrijden tegen Beerschot in play-off 3 ‘onder voorbehoud’.

Cercle Brugge speelt zijn volgende wedstrijden tegen Beerschot in play-off 3 ‘onder voorbehoud’.

Cercle doet dit ‘na toetsing van de beslissing van de Licentiecommissie aan het Bondsreglement en na inzage van het licentiedossier van Beerschot’, zo luidt het in het persbericht van groen-zwart. Beerschot kreeg van de Licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) geen licentie voor volgend seizoen.

Resultaat aanvechten
Wil een club de mogelijkheid behouden om het resultaat van een wedstrijd aan te vechten, dan moet ze op voorhand aangeven dat ze ‘onder voorbehoud’ speelt. Cercle deed dat al eens in 2011 tegen Charleroi (uitgestelde wedstrijd) en de Rode Duivels in 2009 tegen Spanje (één doel in het stadion had niet de reglementaire hoogte).

Cercle Brugge stuurde woensdagavond een brief naar de KBVB, de Licentiecommissie en de Pro League. De vereniging beweert al zijn rechten te willen vrijwaren ‘wanneer de licentiereglementen niet zouden worden nageleefd of wanneer er geen definitieve uitspraak in dit dossier is gevallen voor de aanvang van de eindronde.’

‘Ondertussen bereiden de spelersgroep en de trainersstaf zich vastberaden en enthousiast voor om de komende wedstrijden tot een goed einde te brengen’, besluit het persbericht.

Cercle Brugge staat na twee wedstrijden in play-off 3 drie punten achter Beerschot, dat met een bonus van drie punten mocht starten en dus na één overwinning zes punten telt. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content