Carl Hoefkens is niet langer aanvoerder van Club Brugge

© Belga

De verdediger staat zijn aanvoerdersband af na het incident met de fans.

Na de gewonnen stadsderby tegen Cercle Brugge (4-0) kwam het tot gerommel tussen de spelers en de fans van Club Brugge. De spelers beslisten na het duel om hun fans niet te gaan groeten, wat hen niet in dank afgenomen werd. Na enkele minuten keerden ze terug op het veld om hun fans alsnog te groeten, maar enkele fans wilden daar niet van weten en keerden hen de rug toe. Naar verluidt waren de spelers van blauw-zwart niet te spreken over de negatieve reacties na de zware 4-0 nederlaag in het Europa Leagueduel bij Bordeaux.

In naam van de spelersgroep heeft Club-kapitein Carl Hoefkens zich intussen verontschuldigd bij de fans in een video op de website van de club. Om zijn woorden kracht bij te zetten, staat de 33-jarige verdediger zijn aanvoerdersband af.

“Ik wil onze welgemeende excuses aanbieden in naam van de spelersgroep. Wat gisteren gebeurde, is ongelooflijk spijtig,” zei Hoefkens aan Club TV. “Tegen Cercle Brugge was alles zoals het moest zijn en toch ging iedereen met een wrang gevoel naar huis. Onze reactie op enkelingen in Bordeaux was volledig fout. De interactie tussen de spelers en de supporters was tot nu toe fenomenaal. Dat Clubgevoel is ongelooflijk en mag niet kapot gaan. Ik neem hierin mijn verantwoordelijkheid en sta mijn kapiteinsband af. Iedereen die mij kent weet hoe belangrijk die band voor mij is en daarom hoop ik dat iedereen besef hoe hard ik dit meen.”

Hoefkens kondigde ook een donatie aan de supportersfederatie en Blue Army aan.

‘Les voor de toekomst’

Het bestuur van Club Brugge roept spelers en supporters op nu de rangen te sluiten. “Als Club aanvaarden we deze verontschuldigingen. Na de ongepaste reactie van de spelers was dit nodig”, zegt algemeen manager Vincent Mannaert. “De supporters hebben het recht om ontevreden te zijn, spelers moeten daarmee kunnen omgaan.”

“Wat ons betreft kunnen we dit nu afsluiten, niet vergeten, want dit blijft een les voor alle spelers van Club Brugge naar de toekomst toe. Club-fans verdienen altijd respect.” (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content