Carl Hoefkens aanvaardt schorsing

© Belga

Club Brugge moet het in de topper tegen Anderlecht zonder Carl Hoefkens doen. Hij gaat niet in beroep tegen de schorsing van een speeldag die hij kreeg na zijn uitsluiting tegen AA Gent.

Club Brugge kan zondag in de topper tegen Anderlecht geen beroep doen op Carl Hoefkens. De aanvoerder van blauwzwart heeft beslist niet in beroep te gaan tegen de schorsing van een speeldag die hij kreeg na zijn uitsluiting tegen AA Gent.

“Ik wil geen energie meer steken in deze zaak”, zegt Hoefkens in Het Laatste Nieuws. “In het verslag van de ref staat precies wat er gebeurd is: dat ik een overtreding heb begaan op Tim Smolders, maar dat ik geen intentie had om hem te blesseren. Ik vind dat ik met die uitsluiting en penalty zwaar genoeg gestraft ben. Gregory Mertens van Cercle is voor een gelijkaardige overtreding niet geschorst. Als het Sportcomité het nu anders ziet, heeft het geen zin om in beroep te gaan. Ik ben ontgoocheld, ja. De bond vraagt respect voor zijn scheidsrechters, maar negeert nu zelf de mening van een van zijn mensen.”

Hoe dan ook moet Club Brugge zondagnamiddag (14u30) dus aan de bak zonder zijn aanvoerder. Indien de West-Vlamingen niet winnen in het Constant Vanden Stock-stadion, is Anderlecht voor de 31e keer landskampioen. (Belga/SD)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content