Buffon staat op z’n 41 opnieuw tussen de palen bij Juventus

© Belga Image

Vorige week stond oudgediende Gianluigi Buffon (41) voor het eerst weer tussen de palen bij Juventus.

Na 490 dagen afwezigheid verdedigde Gianluigi Buffon (41) nog eens het doel van de Italiaanse recordkampioen. Net als in zijn vorige wedstrijd met Juventus op 18 mei 2018 heette de tegenstander opnieuw Hellas Verona. Toen was Buffon kapitein en afscheidnemend titularis, nu tweede doelman na de Pool Wojtek Szczesny. Aanvoerder is nog steeds Giorgio Chiellini die bij Buffons vertrek diens kapiteinsband erfde. Onopgemerkt ging zijn comeback niet voorbij, want Buffon werd in de pers als uitblinker bij zijn ploeg genoemd, wegens een paar beslissende reddingen, waardoor de nipte zege van Juventus niet in het gedrang kwam.

Daarmee haalde hij in de algemene rangschikking van de meeste wedstrijden voor dezelfde club Paolo Maldini bij die, alle competities inbegrepen, 902 matchen voor Milan speelde. Diezelfde Maldini is nu Buffons volgende target voor een andere rangschikking. De huidige sportief directeur van AC Milan is recordhouder qua competitiewedstrijden in de serie A (647), gevolgd door Buffon (641) die zijn eerste competitiematch in de Serie A als 17-jarige op 15 november 1995 afwerkte tussen de palen van het Parma van trainer Nevio Scala tegen het Milan van … Paolo Maldini.

In 2001 trok hij naar Juventus, samen met zijn ploegmaat Lilian Thuram. Met 52 miljoen euro was hij de duurste transfer van Juve ooit, tot de komst van Gonzalo Higuaín voor wie de Oude Dame in 2016 95 miljoen betaalde.

In 2018 vertrok Buffon naar PSG, maar afgelopen zomer keerde hij terug naar huis om met een plek in de schaduw genoegen te nemen. Dat blijkt ook uit het salaris dat hij dit seizoen vangt. Voor zijn vertrek naar PSG was hij nog een van de grootverdieners in de Serie A, nu verdient hij amper 1,5 miljoen euro per jaar. Alleen al bij zijn Juventus zijn er 23 spelers die een hoger loon hebben. Voor het geld heeft hij het duidelijk niet gedaan, nog een contract voor één jaar tekenen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content