Buffel: ‘Met RC Genk meestrijden voor de titel’

© BELGA

De West-Vlaamse flankspeler gelooft in de huidige kern van coach Mario Been.

RC Genk kreeg de laatste weken heel veel lof met 18 op 18 en de eerste plaats in hun Europa Leaguepoule. Een van hen, Thomas Buffel (32), de ancien van de spelersgroep, schat de waarde van zijn team in.

Vorig seizoen won RC Genk de beker, overwinterde het Europees en bleef tot een paar weken voor het einde in de running voor de titel. “Dat we tegen de kleine clubs punten verspelden, brak ons toen zuur op en dat wilden we nu vermijden. Even zag het er naar uit dat zich dat zou herhalen, zoals met de 0-0 op Waasland-Beveren, maar daarna zijn we met een mooie reeks toch, naar boven geklommen.” De ambitie van RC Genk is duidelijk: meestrijden voor de titel. Met de huidige kern, het aantrekken van Mboyo, de terugkeer van Camus en enkele jeugdspelers die klaar staan om hun stempel te drukken moet die doelstelling haalbaar zijn.

Met Mboyo deed RC Genk dé Belgische zomertransfer, maar de spits ligt al een tijdje in de lappenmand. “Voor zijn blessure bewees hij al zijn waarde en zijn complementariteit met Jelle Vossen. Hij kan ons zeker sterker maken. Mboyo is heel balvast, hij is een aanspeelpunt voorin en laat ons team toe om op te schuiven. En Mboyo heeft ook een individuele actie, hij kan een speler uitschakelen en een doelpunt maken. Dat is niet iedere spits gegeven.”

Jeugdspelers

Ook Fabien Camus die terugkeerde van een uitleenbeurt aan Troyes, blijkt meteen een aanwinst te zijn. “Hij is iemand die voor een assist kan zorgen en een doelpunt kan maken. Dat we over meerdere zulke jongens beschikken maakt het voor de tegenstander moeilijker om zich tactisch aan ons aan te passen.” Volgens Buffel is de huidige kern ook rijper geworden in vergelijking met vorig jaar. “Na een Europese wedstrijd konden we tot nu toe toch vaker de punten behouden.” Opvallend: RC Genk staat gekend om zijn jeugdopleiding, maar op dit moment krijgen (nog) niet veel jongens hun kans. “Het is aan hen om kansen af te dwingen, en ze moeten laten zien op training en in het tweede elftal dat ze het waard zijn. En als die kans komt, is het aan hen om een aantal weken constant te zijn en het vertrouwen van de trainer te winnen. Zo deden Christian Benteke en Kevin De Bruyne het hier ook.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content