Buffalo’s spelen finale play-off 2

© Belga

De Koninklijke Belgische Voetbalbond besliste om KV Kortrijk en Bergen geen punten toe te kennen voor de match die zij speelden op 13 april. Door die beslissing zijn de buffalo’s zeker van de eindzege in play-off 2A.

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft in beroep beslist dat KV Kortrijk de drie punten moet afgeven ondanks de 3-0 zege tegen Bergen op 13 april op de derde speeldag in play-off 2A. Een opvallende uitspraak, want ook Bergen krijgt geen punten voor de wedstrijd.

Volgens artikel 1917 in het bondsreglement kan de bevoegde bondsinstantie in een dergelijke zaak immers beslissen om de wedstrijdpunten niet toe te kennen.

Door de uitspraak is AA Gent meteen zeker van de eindzege in play-off 2A en een ticket voor de play-off-finale. Daarin nemen ze het op tegen de winnaar van play-off 2B.

Kortrijk en Bergen verschenen vrijdag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep voor de zaak-Dejaegere. Op de derde speeldag van play-off 2A maakte Kortrijk een fout door Brecht Dejaegere niet op het wedstrijdblad te vermelden voor de match tegen Bergen. Dejaegere viel in die partij (3-0) twee minuten voor tijd in.

Voor de Geschillencommissie vroeg het Bondsparket nog om Kortrijk geen forfaitnederlaag op te leggen na de administratieve fout. De Geschillencommissie oordeelde dat de West-Vlaamse eersteklasser geen sanctie diende te krijgen, waarna Bergen beroep aantekende.

Geen punten

Het parket veranderde alsnog voor de Geschillencommissie Hoger Beroep zijn vraag, door een 0-5 forfaitnederlaag in het voordeel van Bergen te eisen. Uiteindelijk besliste de Geschillencommissie de drie punten aan geen van beide clubs toe te kennen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content