Brian Tevreden, ex-CEO KSV Roeselare: ‘Dat het nieuwe bestuur van niets wist, is je reinste onzin’

© Belga

Ex-CEO van KSV Roeselare, Brian Tevreden, heeft voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen van Roeselare.

Brian Tevreden, de vorige CEO van Roeselare, pikt het niet dat het nieuwe bestuur met de vinger wijst naar het oude management. Hij meent dat het bestuur op de hoogte was van de openstaande schulden. ‘Ik vind het heel jammer wat er nu met Roeselare gebeurt’, vertelt de Nederlander, ‘Maar de communicatie van de club heeft mij erg verbaasd. Zij hebben het over het ‘oude management’, dat het nieuwe bestuur niet zou hebben ingelicht, maar dat is je reinste onzin. Wie neemt er nu een bedrijf over als er geen overdracht is?’

De club werd dinsdag failliet verklaard door de ondernemingsrechtbank van West-Vlaanderen. De club had het financieel al langer moeilijk, maar in 2016 zorgde de Chinese investeerder Liu Hawken voor een nieuwe wind. In de tussentijd werd die echter alweer vervangen door een Braziliaanse investeerder. In een eerdere communicatie schreef KSV Roeselare dat de schuld ontstond toen de club bestuurd werd door een ander management en dat zij dus niet op de hoogte waren.

Volgens Tevreden zou er wel contact zijn geweest tussen beide besturen: ‘Misschien moet ik hen eraan helpen herinneren dat er op 5 augustus mailcontact is geweest, waardoor alle schulden die de club heeft, zijn doorgesproken en doorgemaild. Ook nog via WhatsApp trouwens. Als ik dan in de communicatie lees dat het oude management het nieuwe management niet heeft ingelicht, dan is dat gewoon onzin. Ga niet met modder gooien of doelbewust mensen beschuldigen. Het nieuwe management heeft gewoon een fout gemaakt en moet dat nu oplossen. Bovendien was er niemand van KSV Roeselare op de rechtbank aanwezig. Dat zegt ook veel’, besluit Tevreden.

Lees ook:

De overlevingsstrijd van KSV Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content