Braziliaanse voetballegende Jairzinho ziet potentieel in Rode Duivels

© BelgaImage

Volgens de Braziliaanse voetballegende Jairzinho mogen de Rode Duivels het komende WK in Brazilië met ambitie aanvatten.

Volgens de Braziliaanse voetballegende Jairzinho mogen de Rode Duivels het komende WK in Brazilië met ambitie aanvatten. Het thuisland is dé topfavoriet, zegt de inmiddels 69-jarige ex-aanvaller.

“Brazilië wordt de te kloppen ploeg. Het klimaat, de voeding, de sfeer … we zijn het allemaal gewend. De steun van supporters is ook heel belangrijk voor het moreel van een ploeg. Dat hebben we duidelijk gemerkt op de Confederatiebeker (die door organisator Brazilië in 2013 werd gewonnen, red). We zullen wel rekening moeten houden met Argentinië”, meent Jairzinho.

“In Europa zie ik Duitsland, Italië en Spanje als belangrijkste kandidaten. Maar ook Frankrijk, België en Portugal kunnen zeker een resultaat neerzetten. Ze hebben hun lot allemaal zelf in handen.”

Jairzinho verwierf wereldfaam op het WK van 1970 in Mexico. Hij werd toen met zijn land wereldkampioen, aan de zijde van onder meer Pelé, en scoorde in elk van de zes wedstrijden (7 keer in totaal). Dat is een record dat vandaag nog steeds op de tabellen staat.

“Of ik mijn record kan vasthouden, hangt af van jongens als Messi, Neymar, Ronaldo en andere goaltjesdieven. Hoe dan ook staat vast dat wie in elke match scoort, zijn ploeg bijna zeker naar de finale zal leiden.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content