Bob Peeters is de nieuwe trainer van Sporting Lokeren

© BelgaImage
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Voorzitter Roger Lambrecht kwam deze middag tot een overeenkomst met Bob Peeters (41). Hij wordt voor twee jaar de nieuwe coach van Sporting Lokeren.

Na een verblijf van vijf jaar vertrok Peter Maes vorige week naar Racing Genk. Daardoor moest de club op zoek naar een opvolger. Die vonden ze vrij vlug in de persoon van Bob Peeters. Peeters die eerder in zijn carrière al Cercle Brugge, AA Gent en Waasland-Beveren trainde, was tot januari van dit jaar aan de slag als coach van Charlton Athletic, uit de Engelse Championship.

Voorzitter Roger Lambrecht: “Dit is in veel opzichten een nieuwe start. Ik kende Bob Peeters niet persoonlijk, maar hij maakt op mij een heel degelijke indruk. Die man verstaat voetbal, zoveel is duidelijk. Ik was blij verrast te horen dat hij ook onze spelers al goed kende. We hebben afgesproken dat we het eerste jaar een plaats in de linkerkolom ambiëren, het liefst zelfs Play Off I. Hij gaat onmiddellijk aan de slag om een zo degelijk mogelijke spelersgroep samen te stellen.”

Bob Peeters: ” Natuurlijk ben ik heel tevreden, dat spreekt vanzelf. Lokeren betekent iets in het Belgische voetbal. De voorzitter hamert niet alleen op resultaten, maar vooral ook op goed voetbal. Dat is een project waarin ik me honderd procent kan vinden. Ik weet dat ik een zware erfenis krijg: Peter Maes heeft hier vijf jaar lang schitterend werk geleverd. Maar ik wil bewijzen dat ik continuïteit kan bieden. Het is nu zaak zo snel mogelijk de hele groep door te lichten. Wij moeten weten wie blijft en wie niet. Achter de schermen zijn er nu al contacten om eventuele vertrekkers op te vangen. Ik ben erg gemotiveerd: dit project moet slagen!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content