Betalingsproblemen remmen Lierse niet af

© Belga Image

In afwachting van een overname wachten de werknemers van Lierse op hun loon. Op de sportieve prestaties weegt dat nog niet.

Even vreesden de trainers van Lierse vorige week dat ze hun spelers die al twee maanden niet meer betaald waren niet meer zouden kunnen motiveren om te trainen en zondag tegen Union te spelen. Dat lukte uiteindelijk wel, misschien ook omdat de spelers vrijdag dan toch hun loon voor december kregen (nog niet voor januari). Dat geldt niet voor de andere werknemers van de club die nog geen loon ontvingen voor december en januari. De jeugdtrainers van de ooit zo vermaarde opleiding wachten al sinds augustus op hun geld. Het zag er ook even naar uit dat spelers en werknemers vrijdag hun auto zouden moeten inleveren, maar voor dat probleem werd een voorlopige oplossing gevonden.

Sinds de overname door Wadi Degla tien jaar geleden was het betalingsprobleem nooit zo groot. In het verleden was er wel eens een cashflowprobleem door de strenge budgetcontrole van de Egyptische regering, maar dat raakte altijd snel opgelost. In afwachting van de overname heeft clubeigenaar Wadi Degla de geldkraan nu duidelijk dichtgedraaid. De enige inkomsten komen van de wedstrijden en tv-geld.

Woensdag praatte Lierse opnieuw met David Nakhid die nog altijd de club zo snel mogelijk wil overnemen. Vorige week bezochten nog twee geïnteresseerde buitenlandse groepen het Lisp.

De verkoop van Faysel Kasmi aan het Ierse Waterford en van Sabir Bougrine naar Paris FC diende niet om extra geld op te brengen, maar om een totaal geblokkeerde sportieve situatie te deblokkeren. Kasmi speelde in het begin van het seizoen onder Fred Vanderbiest nog een paar wedstrijden maar werd toen al naar de B-kern verwezen. Bougrine, één van de betere middenvelders in 1B en net als Kasmi een product van de JMG-academie, wilde niet meer voor Lierse spelen. Oudgediende Yoni Buyens keerde dan weer terug naar het Lisp en stond, na een invalbeurt op Cercle, thuis tegen Union aan de aftrap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content