Berthelin: ‘De manier waarop ik bij KVO in doel kwam, is onwaarschijnlijk’

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Met Didier Ovono vond KV Oostende (eindelijk) zijn betrouwbare sluitstuk. Voor keeperstrainer Cédric Berthelin is het echter al een vreemd seizoen geweest.

Berthelin (ex-Bergen) tekende afgelopen zomer bij KV Oostende als derde doelman en keeperstrainer. Uiteindelijk stond hij tien wedstrijden onder de lat bij de promovendus, nadat trainer Fred Vanderbiest oordeelde dat Kudimbana niet voldeed op het hoogste niveau.

Berthelin: “Ik wist dat er een kleine kans bestond dat ik zou moeten depanneren, maar de manier waarop het is gebeurd, is onwaarschijnlijk. Een paar dagen voor de match tegen Standard vertelde Fred Vanderbiest me dat hij Kudimbana zou vervangen door Dumesnil. Nadien bleek dat Dumesnil geschorst was omdat hij de week ervoor bij de reserven was uitgesloten. Toen zei Vanderbiest me: ‘Ik ga toch wisselen, jij speelt.’

“Ik ben trots op wat ik toen gepresteerd heb”, vervolgt de Fransman in Sport/Voetbalmagazine. “In vier van die tien wedstrijden hield ik de nul. En mijn laatste match was memorabel: 4-0 tegen Genk. Eigenlijk had ik die niet mogen spelen, ik had een probleempje met de quadriceps. Bij de opwarming zei ik tegen de coach dat het niet ging. ‘Tant pis,’ zei hij, ‘je speelt. Als het moet scheuren, dan scheurt het maar. Wel, er is wat gescheurd! Sindsdien moet ik de doelmannen trainen met mijn slechte voet.

“In mijn hoofd is het nu echt voorbij. Er is trouwens sprake van om mijn contract aan te passen, dat ik geen speler meer ben, maar trainer, al behoud ik wel mijn spelerslicentie in geval van nood.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content