Bernd Storck is de nieuwe trainer van Cercle Brugge

© belga

Cercle Brugge heeft zaterdag Bernd Storck voorgesteld als nieuwe hoofdcoach. De 56-jarige Duitser, die vorig seizoen indruk maakte bij Excel Moeskroen, volgt de maandag ontslagen Fabien Mercadal op. Storck ondertekende een overeenkomst tot het einde van het seizoen.

De komst van Storck hing al enkele dagen in de lucht en zaterdag maakte Cercle het nieuws officieel. Storck krijgt bij de Vereniging een gelijkaardige opdracht als degene die hij vorig seizoen bij Moeskroen met glans vervulde. Cercle Brugge telt na tien speeldagen slechts drie punten en staat daarmee laatste in de Jupiler Pro League. Vorig seizoen nam Storck bij Moeskroen begin september over na een 0/15. Hij leidde les Hurlus uiteindelijk naar een tiende plaats in de reguliere competitie, met na Nieuwjaar stuntzeges bij kampioen Racing Genk en Club Brugge. De Duitser verlengde zijn contract in Henegouwen vervolgens niet. Hij hoopte op een job bij een topclub, maar die kwam er niet, waardoor Storck werkloos bleef. Nu kan hij toch opnieuw aan de slag.

‘Met Bernd Storck doen we beroep op een ware vakman, iemand die perfect in lijn ligt met onze visie voor het project met Cercle’, legde Oleg Petrov, gedelegeerd bestuurder bij groen-zwart, uit. ‘We zijn er dan ook van overtuigd dat Bernd Storck de ideale coach is om de doelstellingen van Cercle Brugge te bereiken’, luidt het.

Ook bestuurder Vincent Goemaere was in zijn nopjes. ‘Met de aanstelling van Bernd Storck hebben we een trainer gevonden met kennis van de Belgische competitie en waarbij inzet en discipline als een toonbeeld geldt. We blijven ervan overtuigd dat er voldoende kwaliteit in deze groep aanwezig is en hebben er vertrouwen in dat Bernd Storck, in samenspraak met de technische staf, de juiste formule zal vinden om de benodigde resultaten te bereiken waarmee onze supporters zich opnieuw kunnen vereenzelvigen’

Partner Content