Belgische voetbalbond zoekt achttien jongeren om Court Coach te worden

© Belga Image

De Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB) lanceert maandag een oproep naar jongeren tussen 16 en 26 jaar om Court Coach te worden. Op omgebouwde voetbalpleintjes moeten zij op regelmatige basis voetbalactiviteiten organiseren voor kinderen en jongeren.

De KBVB is op zoek naar achttien jongeren. Die wil de KBVB in duo’s inzetten op de verschillende Belgian Red Courts. Dat zijn gerenoveerde oude voetbalpleintjes die zijn omgetoverd tot ‘moderne mini-voetbaltempels’. Sint-Niklaas, Lier en Hasselt hebben er al zo een en dit jaar voegt de KBVB Bilzen, Genk, Waregem, Vilvoorde, Halle en Lokeren toe aan dat rijtje. Op termijn wil de bond een veertigtal Red Courts creëren.

De KBVB zoekt nu twee jongeren per stad of gemeente om activiteiten op die Belgian Red Courts te begeleiden. Het gaat telkens om een jongen en een meisje tussen 16 en 26 jaar. ‘Zij gaan samen met een coördinator vanuit de stad op vrijwillige basis aan de slag om de Red Court om te toveren tot een lokaal voetbalwalhalla die het gemeenschapsgevoel verder vergroot. De activiteiten zullen gericht zijn op zowel de algemene ontwikkeling van de deelnemers als de technische vaardigheden’, legt de KBVB uit. 

Geïnteresseerden kunnen een motivatiebrief bezorgen aan de voetbalbond tot eind februari. De in totaal achttien Court Coaches zullen samen met de coördinators een intensieve opleiding krijgen door experten van de voetbalbond die zowel focust op het sportieve als het sociale luik. De opleiding vindt plaats in april op het Proximus Basecamp.

‘In die opleiding gaan we, naast het technisch aspect van voetbal, heel hard focussen op de meerwaarde die sport biedt aan de gemeenschap. Als Court Coach moet je zowel een trainer als vertrouwenspersoon zijn voor de buurtjongeren’, zegt Robin Cnops, Football Social Responsibility Coördinator van de KBVB. Thema’s zijn onder meer het organiseren van voetbalactiviteiten, het tegengaan van discriminatie, het creëren van een veilige omgeving en gendergelijkheid. 

‘Het komt erop neer dat we de Court Coaches alles willen meegeven zodat zij door middel van voetbal de lokale jongeren essentiële sociale vaardigheden kunnen bijleren. Deze vaardigheden zullen hen versterken in hun persoonlijk en professioneel leven’, aldus Cnops.

Lees ook:

https://sportmagazine.knack.be/voetbal-belgie/kbvb-jeugdcoordinator-bob-browaeys-topsport-betekent-plezier-halen-uit-beter-worden/

Partner Content