Belgen tevreden: ‘Een uitzonderlijke campagne’

© Belga

Het werd tegen Wales niet de galawedstrijd waarop gehoopt was, maar dat doet niets af aan de tevredenheid in het Belgische kamp. Na de wedstrijd begonnen staf en spelers alvast vooruit te kijken naar Brazilië.

Marc Wilmots: ‘Vooruit met deze groep’

De bondscoach liet de enigszins tegenvallende 1-1 tegen Wales niet aan zijn hart komen. “26 punten op 30, acht keer winst, we gaan naar Brazilië: dit is een uitzonderlijke campagne geweest.”

Over het gelijkspel was Wilmots filosofisch. “We hebben zes, zeven kans gehad, maar we hadden ze moeten afmaken. Spelers houden niet van gelijkspelen en trainers ook niet. Maar dat doet niets af van onze campagne. Ga ik nu vakantie nemen? Nee, ik heb een tornooi voor te bereiden. Ik wil vooruit met deze groep.

Kevin De Bruyne: ‘Moe van Kroatië’

“Het was een moeilijke match en we voelden de vermoeidheid van Kroatië nog”, zei Kevin De Bruyne, de maker van het Belgische doelpunt. “Dat gezegd zijnde, waren we niet slecht, alleen heeft Wales één keer gescoord uit twee kansen. Maar uiteindelijk doet dat er niet meer toe.”

Gezien de moeilijkheden bij zijn eigen club Chelsea, waar hij op een zijspoor zit, was De Bruyne blij dat hij de hele wedstrijd mocht opdraven. “Ik heb bewezen dat ik fysiek nog goed zit. Ik kan nog altijd negentig minuten spelen. En ik heb laten zien dat ik nog altijd kan voetballen.”

Zakaria Bakkali: ‘Vijf minuten zenuwen’

Wonderkind Zakaria Bakkali viel in tijdens het laatste kwartier. Door die luttele minuten in het rode Belgische truitje is hij nu definitief ‘van ons’ en niet meer speelgerechtigd voor een ander land. “Ik had zenuwen, maar dat was na vijf minuten voorbij”, zei hij. “Ik ben heel gelukkig dat we naar het WK gaan, wat al een hele tijd niet meer voorgekomen is. Was die 1-1 teleurstellend? Het verandert niks, want we gaan nog steeds naar Brazilië. Ik hoop erbij te zijn. Mijn doel is”: veel doelpunten maken en assists leveren voor België.”

Thibaut Courtois: ‘Werken op het veld’

De doelman van Atletico madrid was een van de meest zichtbare Rode Duivels in een wedstrijd die onverwacht moeilijk werd. Courtois moest een paar keer flink in actie komen. Wat hem betreft, zal het nog hard werken worden voor Brazilië.

“Met woorden doe je niks. We moeten verder werken op het terrein. Tegen teams als Spanje, Argentinië en Brazilië spelen, dat wordt zwaar. We weten niet of we ze aankunnen, omdat we nog nooit tegen hen gespeeld hebben. We hebben een jonge groep. Het enige wat we missen, is de ervaring van een groot tornooi. Maar we hebben wel meerdere spelers die in de Champions League aantreden.”

In Brazilië is niettemin alles mogelijk, denkt Courtois. “We moeten zien in wat voor een groep we terechtkomen. De droom is natuurlijk om het WK te winnen, maar dromen die je als je slaapt. Wanneer je wakker bent, moet je werken.”

Chris Coleman: ‘België sterkste land in de groep’

De Welshe bondscoach Chris Coleman zag zijn ploeg een degelijke prestatie afleveren. “Op de eerste plaats moet ik Marc Wilmots en de Belgische spelers feliciteren met de WK-kwalificatie”, vertelde hij. “We stonden vanavond tegenover het sterkste land in onze groep. België verdient de groepswinst. Ze beschikken over fantastische spelers. Het feit dat ze Eden Hazard op de bank kunnen laten starten, wil veel zeggen.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content