Belg Bart Caubergh wordt assistent-coach in Iran

© Belga

Bart Caubergh (ex-RC Genk) treedt toe tot de staf van de nationale ploeg van Iran. Hij wordt assistent van bondscoach Carlos Queiroz.

Bart Caubergh (27) heeft een mondeling akkoord met de Iraanse voetbalbond om tot na het WK 2014 in Brazilië als fitnesscoach van de nationale ploeg aan de slag te gaan. Caubergh zat zonder werkgever sinds zijn ontslag bij Al-Jazira begin maart 2012.

Bij die club in de Verenigde Arabische Emiraten was Caubergh physical coach van Frankie Vercauteren. Eerder werkte hij bij RC Genk samen met Vercauteren, met name in het kampioensjaar in 2010/11.

Bondscoach van Iran is Carlos Queiroz. De Portugees raakte vooral bekend als assistent van Alex Ferguson bij Manchester United. In 2002/03 was hij één seizoen hoofdtrainer van Real Madrid. Na een teleurstellend WK 2010 werd hij ontslagen als bondscoach van Portugal.

Caubergh is sinds vorige week met de Iraanse selectie op stage in Hongarije. Morgen speelt Iran er een vriendschappelijke interland tegen Tunesië. Zijn mondelinge akkoord met de federatie wordt een van de komende dagen contractueel afgerond. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content