Beerschot-speler Tim Nicot in kunstmatige coma gehouden

© belga

Tim Nicot, de speler van Beerschot-Wilrijk die zaterdag een hartstilstand kreeg tijdens een toernooi met vrienden in Hemiksem, wordt drie dagen in een kunstmatige coma gehouden. Zijn toestand is kritiek. Dat meldde de kampioen uit vierde klasse C zondag.

De 23-jarige linksachter werd zaterdagnamiddag ter plaatse gereanimeerd en overgebracht naar het UZA in Edegem, waar hij voor zijn leven vecht. “Tim is niet meer bij bewustzijn geweest en wordt nu voor drie dagen in een kunstmatige coma gehouden”, zo klinkt het bij Beerschot-Wilrijk. “KFCO Beerschot-Wilrijk reageert onthutst en vol ongeloof op de gebeurtenissen”, vervolgt de club.

“Onze spelersgroep, die voor dit weekend een uitje in Breda had gepland, heeft deze korte trip onmiddellijk geschrapt, en kwam gisteren reeds in Antwerpen bijeen in een poging deze klap te verwerken. Onze club staat in deze moeilijke periode in nauw contact met de familie van Tim Nicot en dringt er bij de media op aan om op een serene en respectvolle manier over deze tragedie te berichten. Naast regelmatige updates op onze officiële website en Facebook-pagina zullen geen andere verklaringen worden afgelegd.”

Op maandag organiseert Beerschot-Wilrijk tussen 18u en 22u een bezinningsmoment in het logecomplex van het Olympisch Stadion. “Daar willen wij als één grote, hechte familie met onze aanwezigheid – en via een kaartje, een bloemetje, een kaars,… – Tim en zijn familie ondersteunen. KFCO Beerschot-Wilrijk is erkentelijk voor de vele steunbetuigingen die het de voorbije uren uit de voetbalgemeenschap mocht ontvangen. Wij vechten mee met Tim!”

Donderdag werd Lokeren-speler Grégory Mertens begraven. De 24-jarige verdediger overleed vorige week donderdag nadat hij eerder wegens hartfalen in een beloftewedstrijd in elkaar gezakt was.(Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content