‘Beerschot heeft dringend geld nodig’

© Belga

Volgens mediaberichten kampt de Antwerpse eersteklasser met financiële problemen en dreigt zelfs een transferverbod in januari.

Beerschot kampt met financiële problemen. De club heeft dringend 2,5 miljoen euro nodig, wil ze een tussentijdse controle van de licentiecommissie heelhuids doorstaan.

Lukt dat niet, dan kan de club in het slechtste geval een transferverbod in januari opgelegd krijgen. Dat meldt Gazet van Antwerpen vrijdag.

Achterstallige betalingen

Vanoppen nam begin dit jaar Beerschot over en heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de Antwerpse eersteklasser het financieel niet breed heeft. Maar de jongste weken en maanden stapelen de achterstallige betalingen zich op, aldus GvA.

Makelaars, BTW, RSZ, andere clubs: steeds meer partijen moeten nog geld krijgen van Beerschot. Maar vooral vervelend is dat de club net nu een tussentijdse controle van de licentiecommissie wacht. Die moet erover waken dat elke eersteklasser wel voldoende solvabel is.

Geen paniek

Managing director Patrick Vanoppen erkent tegenover de krant dat hij op zoek is “naar substantiële bedragen, maar panikeert niet. “Ik heb tot dusver altijd een oplossing gevonden en ik weet zeker dat het mij ook nu zal lukken.”

Er zijn naar verluidt gesprekken met kandidaat-investeerders lopende. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content