Batshuayi naar Benfica?

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Volgens de Portugese media heeft Michy Batshuayi al een akkoord met de topclub uit Lissabon.

Hugo Vasconcelos, hoofdredacteur van het gerespecteerde Portugese voetbalmagazine A Bola, liet weten daat Benfica bevestigde dat Batshuayi de hoofdkandidaat is om Rodrigo te vervangen als die deze zomer vertrekt. Die uitspraak deed hij in een gesprek met ons over de machtsverhoudingen binnen het Portugese clubvoetbal.

“De economische crisis is duidelijk voelbaar in de Portugese competitie: minder toeschouwers, minder tv-geld en dus ook minder hoge salarissen”, vertelt Vasconcelos.

“Daardoor moeten de clubs elk jaar hun beste spelers verkopen. Ook Porto en Benfica, ja. Al hebben zij een apart statuut binnen het Portugese voetbal. Ze kunnen iets gemakkelijker kredieten verkrijgen of constructies opzetten met bedrijven om zo toch een hoge prijs voor hun vedetten te kunnen vragen.”

De hoofdredacteur gaat iets dieper in op de situatie van Benfica, dit seizoen goed op weg naar een triple (beker, titel, Europa League).

“Om hun financiën in orde te krijgen verkopen ze spelers aan vennootschappen, waarbij ze de speler dan toch nog een jaar kunnen behouden. Maar af en toe laten ze er eentje gaan, zoals Matic (naar Chelsea) in de winterstop en na dit seizoen wellicht ook Rodrigo.”

“Indien Rodrigo vertrekt, hebben ze al een vervanger klaar: Batshuayi.” Door de crisis betalen Portugese clubs tegenwoordig nog maximum 7 of 8 miljoen euro voor een nieuwe speler.

“We hebben al veel goeds van hem gehoord, maar het blijft wel een beetje een gok. Dat is nu het lot van de Portugese clubs: gevestigde waarden kunnen ze niet meer halen. Af en toe moeten ze een gokje wagen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content