Barça lijdt gezichtsverlies in affaire-Griezmann

© /

Het bestuur van Barcelona voelt zich in zijn hemd gezet na de affaire-Griezmann. Zo schrijft het Catalaanse blad Sport.

Het Catalaanse voetbalblad Sport is doorgaans goed geïnformeerd over het reilen en zeilen bij FC Barcelona. Vorige week berichtte het over de aankondiging van Antoine Griezmann dat hij bij Atlético blijft. De Franse spits deed dat in de documentaire La Decisión (De Beslissing) die uitgezonden werd op Movistar+. Daar werd, tot ontzetting van de directie van Barça, uit de doeken gedaan hoe de onderhandelingen de afgelopen maanden waren verlopen. Net als vele kijkers moest het bestuur van de Catalaanse club via de documentaire vernemen dat Griezmann volgend seizoen niet in Camp Nou zal voetballen maar dat hij bij Atlético blijft. Alsof dat nog niet erg genoeg was, liet Gerard Piqué via Twitter doodleuk weten dat zijn broer Marc een van de makers van de documentaire was. Het is dus best mogelijk dat de verdediger eerder dan het bestuur op de hoogte was van het besluit van Griezmann.

Volgens Sport voelde het bestuur van Barça zich verontwaardigd en belachelijk gemaakt. En dan niet zozeer omdat het door Griezmann om de tuin geleid was. Honderd miljoen euro voor een spits van het kaliber van Griezmann was een koopje. Maar de speler gebruikte het bod van FC Barcelona om bij Atlético een verbeterd contract af te dwingen. Niks mis mee, dat zijn nu eenmaal de wetten van de transfermarkt.

Waar FC Barcelona veel meer moeite mee heeft, is dat het lijkt alsof iedereen al op de hoogte was van de beslissing van Griezmann, behalve zij. Een en ander doet denken aan vorige zomer, toen ze bij Barcelona heel lang bij hoog en bij laag bleven beweren dat Neymar niet zou vertrekken. Jordi Mestre, destijds sportief directeur, zei zelfs midden juli nog dat hij er ‘200 procent’ zeker van was dat de Braziliaan zou blijven. En dat terwijl Neymar zelf begin juli op het huwelijk van Lionel Messi de halve kleedkamer al op de hoogte had gebracht van zijn transfer naar PSG, zo lieten verschillende Barçaspelers achteraf uitschijnen.

Het bestuur is ook nu niet opgezet met de houding van een aantal van zijn spelers. Piqué raadde op Twitter de documentaire aan met een popcorn-emoji. Daarop reageerde Samuel Umtiti met lachende emoji’s en de melding: ‘Ik heb hier wel geen popcorn.’

Duidelijk is dat FC Barcelona, en met name voorzitter Josep María Bartomeu en de nieuwe sportief directeur Pep Segura, niet goed uit heel deze affaire komen en dat de club voor de zoveelste keer imagoschade lijdt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content