Axel Witsel twee speeldagen geschorst

© REUTERS

Rode Duivel Axel Witsel heeft van de Europese Voetbalbond twee speeldagen schorsing gekregen naar aanleiding van zijn uitsluiting in de heenwedstrijd van de derde voorronde tegen het Cypriotische AEL Limassol. Hij dreigt zo de heenwedstrijd van de vierde voorronde tegen Standard te moeten missen.

Rode Duivel Axel Witsel heeft van de Europese Voetbalbond twee speeldagen schorsing gekregen naar aanleiding van zijn uitsluiting in de heenwedstrijd van de derde voorronde tegen het Cypriotische AEL Limassol (30/8). Dat maakte de Disciplinaire Commissie van de UEFA bekend.

De middenvelder van Zenit Sint-Petersburg zat intussen al één schorsingsdag uit (de terugwedstrijd van de derde voorronde) en mist zo normaal gezien ook nog de heenwedstrijd in de vierde en laatste voorronde. Dat is net de partij van de Russen op Sclessin tegen Standard, de club waar het voor Witsel allemaal begon.

Witsel heeft wel beroep aangetekend tegen de sanctie, weet Het Laatste Nieuws. ‘Axel miste de return tegen Limassol, maar is inmiddels in beroep gegaan’, zegt zijn vader Thierry in de zaterdageditie van HLN. ‘Hopelijk halveert de UEFA de schorsing zodat hij op Sclessin kan spelen.’

De heenwedstrijd tussen Standard en Zenit wordt op 20 augustus (20u45) in Luik gespeeld, de terugmatch in het Petrovski-stadion in Sint-Petersburg is voor dinsdag 26 augustus (18u). De winnaar van de dubbele confrontatie mag naar de groepsfase van het kampioenenbal, de verliezer wordt opgevist in de groepsfase van de Europa League. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content