Axel Witsel op weg naar Real Madrid?

© IMAGEGLOBE

Volgens de Portugese krant Record is er al een akkoord tussen Benfica en Real Madrid over de Belgische middenvelder.

Record schrijft over intensieve contacten tussen Benfica en Real Madrid, dat woensdag zijn 32e landstitel veroverde. Zo zou Luis Felipe Vieira, de voorzitter van Benfica, zelfs al naar Madrid afgereisd zijn om te praten over een transfer van deRode Duivel.

Ook de Spaanse dagbladen Marca en AS hebben het bericht intussen overgenomen. De nog altijd maar 23-jarige Axel Witsel zou hoog op het verlanglijstje van coach José Mourinho staan.

Door het waarschijnlijke vertrek van Lassana Diarra en Hamit Altintop blijven er bij de Koninklijke immers nog maar twee defensieve middenvelders over: Sami Khedira en Xabi Alonso.

Veertig miljoen

Real zou bereid zijn om voor de jonge Belg tien miljoen euro neer te tellen, terwijl Benfica hem een jaar geleden voor acht miljoen van Standard kocht. In de clausule van zijn contract zou echter staan dat Witsel niet mag vertrekken voor minder dan veertig miljoen euro. Daarom zouden verschillende spelers van Real bij de deal betrokken worden in een soort wisseloperatie.

Witsel speelde dit seizoen tot nog toe 33 wedstrijden voor Benfica, maakte drie goals en incasseerde zes gele kaarten. Met nog twee speeldagen te gaan staat Benfica tweede in de stand op zes punten van Porto, dat al kampioen is. (Marca/AS/SVH/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content