Atromitos ergert de Griekse titelfavorieten

© AFP
Frederic Vannnheule
Frederic Vannnheule Frederic Van Heule is redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De traditieclub uit Athene laat na tien speeldagen AEK, PAOK, Olympiacos Piraeus en Panathinaikos achter zich.

In het Atheense stadsgedeelte Peristeri kijken ze sinds de interlandbreak reikhalzend uit naar maandag 20 november, wanneer om 18.30 uur in Thessaloniki de topper tegen PAOK op gang wordt gefloten. De competitieleider, op bezoek bij het nummer drie (met 18 punten), dat kan alleen maar vonken geven in het heetgebakerde en emotionele Griekenland.

Atromitos ontpopte zich de afgelopen weken en maanden tot seizoensrevelatie. Het kan al uitpakken met een prestigieuze 1-0-zege in de derby bij AEK. Maar hetzelfde resultaat boekte het team van de Oostenrijkse coach Damir Canadi (47) op bezoek bij het Belgisch getinte Olympiacos Piraues. Het maakt dat de werkgever van onze landgenoten Silvio Proto, Björn Engels, Vadis Odjidja, Mehdi Carcela en Guillaume Gillet momenteel op de vierde plaats prijkt, met drie punten achterstand op de koplopers.

‘Natuurlijk heeft elke trainer hoge verwachtingen’, beweert Canadi, in het verleden aan de slag bij Rapid Wien en SCR Altach. Dat laatste team kennen ze bij AA Gent na afgelopen zomer nog heel goed. ‘Maar die eerste plaats is voor ons iets buitengewoons. Ons doel mag en kan niet de titel zijn. Wij streven naar een ticket voor de Europa League. Niks meer of minder. Daar zullen we ook hard voor vechten.’

Atromitos is een traditieclub, die opgericht werd in 1923, maar het speelt in een stadion waar amper plaats is voor 8969 toeschouwers. Canadi probeert uit te pakken met een sterk collectief blok, via een 4-2-3-1-veldbezetting. Sterkhouders van zijn team zijn de routiniers Andreas Gianotis (doel), de Egyptenaar Amr Warda (middenveld) en de Nigeriaan Abiola Dauda (spits). Laatstgenoemde vertrok in januari dit jaar bij Vitesse, nadat hij daar als ‘onvoldoende’ werd bestempeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content