Atlético Madridgoalie Thibaut Courtois is even geen fan van Chelsea

© AFP

De Rode Duivel kan coach José Mourinho tonen waarom hij tegenwoordig beter is dan Petr Cech.

Menig Belgisch voetballiefhebber keek reikhalzend uit naar een duel tussen Thibaut Courtois en Eden Hazard. Een kuitblessure bij die laatste beslist daar jammer genoeg anders over. Desondanks zullen de spanningen voor, tijdens en na de wedstrijd hoog oplopen.

Het begon twee weken geleden al, toen Atlético Madrid zich verrassend wist te kwalificeren ten nadele van de sterren bij Barcelona. Mag Courtois spelen tegen de ploeg die hem uitleent aan de leider in de Primera División? Die vraag spookte door vele hoofden. Aanvankelijk leek Atlético een grote som te moeten neertellen, als ze hun doelman wilde opstellen. De FIFA besliste echter dat Courtois gewoon tussen de palen mag staan in de dubbele confrontatie met Chelsea.

De flamboyante José Mourinho reageerde tijdens de voorafgaande persconferentie op zijn eigen manier over onze nationale doelman. “Het is beter om geen commentaar te leveren bij beslissingen van de UEFA. Ofwel accepteer je de beslissing, ofwel niet. In beide gevallen hou je beter je mond.”

Wie, in tegenstelling tot Hazard, wel een grote kans maakt op een basisplaats bij Chelsea is Fernando Torres. Samuel Eto’o, zijn concurrent in de aanval, bleef achterin Londen. Torres zal in het Estadio Vicente Calderón hartelijk onthaald worden. El Niño steekt namelijk niet onder stoelen of banken dat hij een vurig Atléticofan is en nog altijd gecharmeerd is door de club waar hij zes jaar speelde.

Courtois bleef dan weer, zoals altijd, heel nuchter onder de grote aandacht. “Ik hoop dat Chelsea de Premier League wint”, verklaarde de Limburger op de officiële site van de FIFA. “Maar tegen ons wens ik ze geen succes. Ik wil met Atlético de CL-finale halen. Pas daarna ben ik weer supporter van Chelsea.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content