Arjen Robben uitgefloten tijdens oefeninterland tegen Bayern München

© AFP

Het Nederlands elftal verloor zijn eerste oefenwedstrijd op weg naar het EK in Polen en Oekraïne van Bayern München met 3-2.

Toni Kroos bracht Bayern op voorsprong. Klaas-Jan Huntelaar en Luciano Narsingh zorgden voor 1-1 en 1-2. De 2-2 kwam van het hoofd van Nils Petersen. Mario Gomez maakte drie minuten voor het einde het winnende doelpunt voor de Duitsers.

Fluitconcert voor Robben

Oranje speelde de hele tweede helft met de tweede keus. Arjen Robben, wiens langdurige blessure na het WK uiteindelijk tot dit compensatieduel leidde, verscheen pas een kwartier voor het einde in het veld. De 33.000 aanwezige fans van Bayern München trakteerden de antiheld van de eindstrijd van de Champions League aanvankelijk op een bemoedigend applaus, maar floten hem later bij balbezit uit. De Nederlander miste tijdens de finale van de Champions League tegen Chelsea in de eerste verlenging een strafschop voor Bayern.

Bayern-trainer Jupp Heynckes reageerde na afloop laconiek. “Dat heb je nu eenmaal in het voetbal. Robben moet hier gewoon mee leven. Politici hebben ook vaak last van zulke situaties.”

De Nederlandse middenvelder Mark Van Bommel verklaarde aan SBS6 dan weer dan hij zich geschaamd had voor de vijandelijke ontvangst van de winger door het publiek. “Het is ronduit schandalig hoe sommige fans van Bayern met Arjen zijn omgegaan”.

Excuses

De clubleiding van Bayern München heeft namens zijn aanhangers Robben excuses aangeboden voor de fluitconcerten. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content